Friday, May 27, 2005

Los Angeles!

Ik zit nu in het fantastische Alaska, maar nog even een update over mijn avonturen in California. Uiteraard met foto's!

’s Ochtends vroeg op Salt Lake City Airport vertrokken mijn ouders en Philip naar New York . Daar hebben ze 3 dagen doorgebracht, daarna zijn ze naar familie afgereisd in de buurt van Washington D.C. Foto’s daarvan kun je vinden op www.philipdonker.tk
Een paar uur later heb ik een vlucht gepakt naar Los Angeles. Op de luchthaven daar stond een shuttle van het hostel te wachten. Het hostel lag in Inglewood, niet echt een bijzondere buurt, maar het had wel een snelle verbinding met downtown LA. Downtown LA is een erg treurig stadsdeel. Veel zwervers en het zag er armoedig uit. Een aantal gedeeltes in downtown vormen daarop gelukkig een uitzondering. Zoals op onderstaande foto.

DSC02506

Downtown LA is niet een downtown zoals bij veel andere steden gebruikelijk is. Wijken (eigen zijn het aparte gemeentes) als Santa Monica en Hollywood zijn minstens zo belangrijk.
Heb een paar uurtjes in Hollywood rondgewandeld. Op zich wel gaaf om daar een keer geweest te zijn. Met name de 'Walk of Fame' was wel aardig, een paar uur naar de grond turen heeft helaas niet de tegel van Michael Jackson opgeleverd. Later kwam ik er achter dat er een folder is waarin ik dat had kunnen achterhalen. Goh!

DSC02486

Als men het heeft over LA, dan wordt daarmee daarom meestal LA county bedoeld. LA county is een verzameling van verschillende gemeente’s die samen een metropool van 10 miljoen mensen vormen.

Uiteraard heb ik ook lekker gewandeld door chique oorden zoals Beverly Hills, Brentwood en Bel-Air. Een paar kilometer verder op creperen de zwervers. Ik reed met de bus ook langs een straat waar daklozen tenten hadden neergezet om zich nog enigszins tegen de elementen te kunnen beschermen.
Tussen het centrum van Los Angeles en de Stille Oceaan ligt het strand van Santa Monica ingeklemd. Lange witte stranden, vele restaurants en winkels. Prima vertoeven dus! Onroerend goed prijzen behoren daarom tot de hoogste in LA.

DSC02535


Het was een enorme toch vanuit Inglewood naar het Getty Center.
Het is op een berg gebouwd, met onvoorstelbare vormen. Er is ook een tuin die over heel Los Angeles uit kijkt. Heel mooi. De architectuur is eigenlijk meer de moeite waard dan de collectie, hoewel de collectie met o.a. 'Dutch Masters' zoals 'Van Gogh' en 'Rembrandt' ook leuk was.

DSC02612

DSC02575

San Diego heb ik niet zo goed verkend als ik eigenlijk had moeten doen. Ik heb eigenlijk vooral een beetje aan het strand gelegen en langs de uitgestrekte boulevard gefietst.

DSC02692.JPG


Ik ben wel een middagje naar Tijguna, Mexico gegaan. Vanuit San Diego kun je een trolly(tram) nemen naar de grens. Vervolgens kun je te voet de grens met Mexico oversteken. TJ valt eigenlijk niet als Mexico te beschouwen. Het is een grensstadje volledig gericht op mensen die vanuit San Diego een dagje ‘Mexico’ willen doen. TJ heeft aantal trekpleisters. Er zijn een ontelbaar aantal ‘pharmacies’ waar je, uiteraard zonder recept, medicijnen zoals Viagra en Prozac kunt kopen. Daarnaast is er een leger aan prostituties op straat en wordt er niet echt een minimum leeftijd voor het drinken van alcohol gehandhaafd.

DSC02659